FAQ

Frequently Asked Questions

Waarom zou ik kiezen voor Milou E. Fotografie?

Kwaliteit, kennis en ervaring. Mijn foto’s onderscheiden zich door hun unieke stijl & topkwaliteit. Bovendien tonen ze echt het karakter van je huisdier. Dit is ook mijn doel tijdens de fotoshoot. Ik wil het karakter van je huisdier tonen in de foto. Mijn klanten zijn mensen die kwaliteit waarderen en voor ervaring en kennis zullen gaan.

Is dit je werk of je hobby?

Ik ben student aan de opleiding tot Mediavormgever ik zit in mijn examenjaar. Na schooltijd ben ik werkzaam als professioneel fotograaf en vormgever.
In 2011 kreeg ik mijn eerste spiegelreflexcamera van mijn vader dat was de Nikon D40 met een 18-55 en een 55-200mm objectief. En sindsdien was ik onafscheidelijk. Verder heb ik samen met mijn vader ook een cursus gevolgd bij een fotografieclub in Almelo. Hier begon mijn passie voor fotografie.
In 2014 heb ik mijn bedrijf aangemeld bij de KvK. En zo is mijn hobby uitgelopen tot werk.
Ik ben volledig gespecialiseerd in het fotograferen van dieren, waardoor ik een expert ben geworden in mijn eigen vakgebied. Dat is een groot verschil in kennis & ervaring ten opzichte van collega’s/hobbyisten die allround fotograferen (dieren, kinderen, bruiloften, etc.).
Sinds kort houdt ik mij ook bezig met fotografie tutorials op Youtube.

Ben je ook in te zetten voor ander soort fotografie werk?

Ja, in principe ben ik voor alles in te zetten. Van gezinsportretten tot productfoto’s en zakelijk portretten. Heb je vragen of speciale wensen? Stuur mij gerust een mail met jouw vraag.

Fotografie

Nee, meestal kun je dezelfde week/weekend al terecht. Maar let op: de dagen in het weekend zijn populair en staan vaak sneller vol.

De locatie mag je zelf kiezen. Ik reis tot een bepaalde aantal km door Twente heen en ik kom dus graag naar jou toe voor de fotoshoot. Maar wil je liever besparen op de extra reiskosten? Dan kun je er ook voor kiezen om zelf richting Enschede te komen naar mijn studio. Voor een fotoshoot in Enschede op locatie zoeken we uiteraard naar een mooie plek voor de fotoreportage.

In principe kun je het hele jaar door bij mij terecht voor bepaalde fotoshoots. Let er wel op als je een fotoreportage wilt van je hond/paard op locatie dat je rekening moet houden met warme dagen in de zomer.
In de winter is er weinig groen te vinden maar daarentegen heb je soms ook nog wel wat groene bosjes over als een mooi achtergrond. Verder kan je altijd bij mij terecht in de studio met de koude en natte winterdagen.
In de studio heb ik een ruim assortiment aan achtergronden en wanden.

Als er veel regen op komst is, zoeken we in overleg een andere datum voor de fotosessie. Is er een sterfgeval of andere noodsituatie, dan is het ook mogelijk om de reportage op een andere dag te plannen.
Na het afspreken van een datum voor je fotoshoot, reserveer ik die dag speciaal voor jou en kan ik geen andere opdrachten aannemen. Daarom ben ik genoodzaakt om bij definitief annulering korter dan 24 uur van te voren van de fotoshoot toch 50% van de kosten in rekening te brengen.

Absoluut! Fotografie is mijn passie en ik breng mijn enthousiasme voor het werk graag over op mijn klanten. Ik heb ontzettend veel geduld. Dus ook als jij en je dier misschien een beetje gespannen zijn voor de shoot, doe ik er alles aan om het jullie naar je zin te maken. Verder is een fotoshoot gewoon erg leuk om eens mee te maken! Lees ook eens wat andere klanten van hun fotoshoot bij Milou E.Fotografie vonden in het stukje over recensies.

Niemand kent jouw huisdier zo goed als jijzelf. Daarom ben je de ideale assistent voor de fotoreportage. Je huisdier vertrouwt jou. Natuurlijk help ik je op weg en laat ik je zien wat je het beste kunt doen, zodat we de mooiste momenten vast kunnen leggen.

Gemiddeld ongeveer 30 minuten tot 1 uur. Afhankelijk van hoe gemakkelijk je huisdier zich laat fotograferen. Maar er is absoluut geen tijdsdruk; als jouw huisdier wat langer nodig heeft, neem ik daar rustig de tijd voor.

Ja, absoluut! Je kunt de huisdieren individueel, maar ook als groep laten fotograferen. Dit hangt ook af het pakket dat je hebt gekozen.

Nee, dat is geen enkel probleem. Als een hond niet los kan, maken we de foto’s gewoon aan de riem.

Uiteraard mag dat ! Dat is juist het leuke als je samen met je dieren op de foto staat.

Fotoreportages kun je vooraf per bankoverschrijving voldoen of op de dag zelf met contant geld, of met een Cadeaubon.
Het is ook mogelijk om je bestelling in Enschede af te halen. Je kunt dan van alle betaalmogelijkheden gebruik maken. (Binnenkort PIN mogelijkheid)

Naast de tijd van de fotoreportage zelf, bestaan de kosten en werkzaamheden ook uit de voorbereiding van de reportage, gebruik van de professionele fotoapparatuur, archivering van foto’s, contact met de klant, professionele beeldbewerking, afschrijving van camera- en computerapparatuur, aanschaf van computer software en natuurlijk mijn talent en ervaring. Ook overige bedrijfskosten en natuurlijk de BTW worden hier uiteindelijk mee betaald. Er komt dus veel meer bij kijken dan alleen de tijd van de fotosessie.

Je ontvangt per email of Facebook een link naar jouw persoonlijke foto album. Daar kun je de foto’s uit de fotoshoot vinden. Deze foto’s zijn bewerkt en verkleind. Uit deze foto’s kun je de keuze van je nabestelling maken. Er is een ruim assortiment in digitale foto’s en foto afdrukken beschikbaar. Denk aan afdruk op fotopapier,canvas of ander drukwerk.

Nee, je krijgt het aantal digitale bestanden afhankelijk van je pakket. Met bijbetaling kan je meer foto’s bijbestellen digitaal.

Bij de meeste consumenten afdruk services krijg je geen echte foto, maar een afdruk van een printer. De foto wordt automatisch bewerkt (vaak onnatuurlijke kleuren) en je kunt de strepen van de printer erop zien staan. Het papier is meestal erg dun en er zit geen beschermende UV-laag over de foto, waardoor hij binnen een paar maanden al kan vervagen.
De foto’s die ik lever, gaan naar een professioneel vak laboratorium waar ze als echte foto belicht worden op fotochemisch papier. Een echte fotoafdruk dus. De kleuren en scherpte zijn niet te vergelijken met een goedkope print. Deze foto’s blijven gegarandeerd tientallen jaren mooi. Op aanvraag kan ik enkele voorbeelden voor je meenemen, zodat je ze kunt vergelijken. Het verschil is zeer duidelijk te zien.

De foto’s van iedere reportage blijven in het archief staan. Het is dus mogelijk om jaren later de reportage opnieuw op te vragen. Ik zet de foto’s dan weer voor je online op een link. Waaruit je weer de selectie kan bijbestellen digitaal of als druk.

Design

Een ontwerp is en komt er niet zomaar. Tijdens een grondige briefing bespreken we samen jouw wensen en verwachtingen; waarbij we aan de hand van stijlvoorbeelden zullen bekijken wat je wel of niet aanspreekt. Aansluitend ontvang je ter verificatie een heldere terugkoppeling en zal er tijdens het ontwerpproces steeds voldoende gelegenheid zijn om te reageren op de ontwerpen, die in dialoog met jou ontstaan. Het is daarmee in feite onmogelijk dat je eindresultaat niet mooi zult vinden.

Ontwerpen is een dienstverlenend maatwerk proces dat geheel is afgestemd op de specifieke wensen van u als opdrachtgever. Daardoor zullen zowel de omvang als de kosten per project variëren. Uiteraard kun je altijd een offerte op maat bij ons aanvragen.

Voor de tarieven van Logo,huisstijl en Website bekijk ze hier.

Hosting is optioneel voor u. Wij hebben een betrouwbare externe partner die de hosting voor onze klanten verzorgd.  Natuurlijk regelen wij indien gewenst dan ook de domeinregistratie en hosting voor je!

Nee, u bent niet verplicht om het drukwerk bij ons te doen dit is volledig optioneel. Echter raden wij u wél aan om de professionele drukwerkbegeleiding door ons te laten verzorgen, om teleurstellingen ten aanzien van de uiteindelijke drukwerkkwaliteit te voorkomen!

Ja. Wij maken websites in WordPress. WordPress is een CMS’en werkt met een Word-achtige editor. Met wat tekst en uitleg, en eventueel een video-instructie kom je daar zeker uit. CMS staat overigens voor Content Management System. Dat wil zeggen dat je zonder technische voorkennis content (dus tekst en foto’s) kunt plaatsen. Je hoeft ook niets te doen aan de opmaak van bijvoorbeeld alinea’s op de website. Dat is geregeld in de template zelf en zorgt ervoor dat je website er consistent uitziet.

WordPress Theme built by Shufflehound. © Copyright 2012 - 2022 - Milou E. Fotografie & Design | All Rights Reserved
× Hoe kan ik je helpen?